...

Dezvoltare bebelusi

Inca de cand ai ramas insarcinata, in sufletul tau apar sentimente fata de bebelusul care incepe sa se dezvolte in burtica ta. Nu e suficient sa dai nastere unui copil, ci trebuie sa te preocupi mereu de educatia lui, inca din momentul conceptiei. 

Pe langa faptul ca esti preocupata sa te hranesti corespunzator si sa ii oferi toata dragostea si afectiunea de care are nevoie, te gandesti ce poti sa faci pentru a avea un bebelus inteligent si creativ. Tine cont de aceste tehnici educationale, care au un impact decisiv asupra dezvoltarii bebelusilor, dar si asupra socializarii atunci cand se mai mareste.

Dezvoltare bebelusi - perioada intrauterina si primul an de viata
Dezvoltare bebelusi – perioada intrauterina si primul an de viata

Dezvoltare bebelusi – perioada intrauterina

Educatia incepe inca din perioada intrauterina, iar din primele zile de viata, inteligenta se dezvolta pe baza metodelor senzoriale, cand cei mici sunt expusi diferitelor jocuri de culori, sunete si texturi.

Pe site-ul Lifesolutions.ro gasesti mai multe informatii care te ajuta sa intelegi cat de important este sa supui copilul nenascut tehnicilor de educatie.

Daca bebelusii sunt expusi treptat metodelor de invatare, incepand din perioada interauterina, ei vor reusi ca in primii ani de viata sa se dezvolte la capacitate maxima. Este demonstrat faptul ca pana la 4 ani, creierul unui copil isi mareste foarte mult volumul, ajungand altfel la 80-90% din marimea sa, iar expertii sustin ca dezvoltarea cognitiva incepe inca din perioada intrauterina.

Creierul bebelusului nenascut se remarca printr-o mare plasticitate, ceea ce inseamna ca acesta raspunde rapid la schimbarile chimice si hormonale la care este expus. 

Dezvoltarea intrauterina a fatului – metode de stimulare

  • Alimenteaza-te corespunzator – In ceea ce priveste alimentatia, este important sa ai o dieta variata si echilibrata din care sa nu lipseasca fructele si legumele proaspete. Evita sa consumi mancare tip fast food si sa bei alcool pentru ca acestea pot dauna grav dezvoltarii bebelusului. Modul in care iti hranesti bebelusul acum, se reflecta in dezvoltarea bebelusului si in deprinderile pe care le va avea mai tarziu.
  • Asculta muzica – Chiar daca esti foarte ocupata, fa-ti timp sa asculti muzica, pentru ca ai nevoie si de relaxare. Muzica linisteste bebelusul din burtica, il ajuta sa devina inteligent si ii dezvolta creativitatea.

Afla mai multe informatii folositoare despre beneficiile muzicii accesand site-ul Educatieprenatala.ro.

  • Citeste cu voce tare – Citeste o carte cu voce tare inainte de culcare. Seara este momentul cel mai potrivit pentru citit. Bebelusul din burtica este foarte receptiv si iti poate recunoaste cu usurinta vocea. Inca din al treilea semestru de sarcina, copilul poate auzi iar cititul il ajuta sa isi mentina creierul activ.
    Pentru a intelege mai bine cum se dezvolta fatul, citeste despre dezvoltarea bebelusului pe saptamani in burtica si studiaza grafice de crestere bebelusi. Astfel vei stii cand incep sa vada si sa auda bebelusii si vei putea comunica mai bine cu micutul din burtica ta.
  • Fa exercitii fizice zilnic – Chiar daca nu esti o sportiva innascuta, fa cateva exercitii usoare in fiecare zi, pentru ca sportul inseamna sanatate chiar si pentru puiul de om care se dezvolta in burtica ta. Sportul elimina stresul si ajuta copilul sa se dezvolte in mod benefic.
  • Expune-te la soare – Bucura-te de soare dimineata devreme. Stai cel putin o jumatate de ora in aer liber in timp ce iti savurezi cafeluta pe terasa. Vitaminele pe care le asimilezi de la soare sunt foarte importante, pentru ca acestea ajuta la intarirea oaselor si, totodata, stimuleaza dezvoltarea fatului. 
  • Mangaie-te pe burtica – Mangaie-ti mereu burtica, pentru a oferi bebelusului tau afectiune. Trece-ti mana pe burtica cu miscari circulare sau de sus in jos, pentru ca in acest fel, copilul iti simte mangaierile ca pe o bariera protectiva si se linisteste imediat. Toate aceste miscari calde ale mainii actioneaza in mod pozitiv asupra sistemului nervos al bebelusului si contribuie la dezvoltarea bebelusului in timpul sarcinii. 
  • Vorbeste cu bebelusul tau – Obisnuieste-te sa vorbesti cu voce tare cu bebelusul tau, inca de cand acesta se afla in burtica si continua si cand incepe bebe sa gangureasca. De la 16 saptamani el poate auzi si poate percepe chiar si accentul. Studiile arata ca, inca din perioada intrauterina bebelusii isi formeaza deprinderile de limba iar in cazul familiilor bilingve, acestia pot raspunde in ambele limbi.

Inainte de venirea pe lume a celui mic este bine sa ii citesti, sa ii canti si sa vorbesti cu el. Toate aceste metode prin care bebelusul din burtica este expus limbajului, contribuie la dezvoltarea intrauterina, dar si la dezvoltarea neurologica a bebelusului, si ajuta mai tarziu la formarea deprinderilor de vorbit, citit, scris si numarat.

Cum poti stimula dezvoltarea bebelusului imediat dupa nastere

  • Pastreaza contactul vizual – Inca din primele momente cand iti tii bebelusul in brate, este important sa mentii contactul vizual cu el. In acest fel, el iti va memora pur si simplu trasaturile iar mai tarziu iti va recunoaste cu usurinta fata.
  • Fa-l sa rada – Amuza-te cu bebelusul, fa-l sa rada, sa se destinda si sa se simta iubit. Este foarte important sa va jucati, sa glumiti si sa radeti impreuna, pentru ca rasul ajuta la dezvoltarea simtului umorului.
  • Vorbeste-i – Chiar daca nu te intelege, vorbeste cat mai mult cu bebelusul pentru ca in acest fel copilul va prinde mult mai usor ritmul conversarii si va incepe sa vorbeasca mai devreme. 
  • Gangureste – Cand incepe bebe sa gangureasca, gangureste si tu pe limba lui, pentru ca cel mic adora sa stie ca faceti parte amandoi din aceeasi echipa.
  • Canta-i – Canta-i pentru a-l adormi sau pur si simplu pentru a-l linisti. In acest fel, ii trezesti curiozitatea si il faci sa fie mai atent la tine. Cu timpul, el va putea recunoaste acele versuri.
  • Danseaza cu el – pentru a stimula dezvoltare motorie bebelusi, dansul este o metoda foarte buna.

Profita de toate oportunitatile pe care le ai, foloseste jucarii dezvoltare bebelusi pentru a stimula inteligenta copilului tau. Chiar daca iti vine greu de crezut, inca din momentul conceptiei puiul de om care se dezvolta in burtica ta are o capacitate incredibila de invatare. 

Dezvoltarea inteligentei intelectuale si emotionale, dezvoltarea motorie bebelusi si cresterea bebelusului incep inca din viata intrauterina. Toate notiunile pe care le invata bebelusul inainte de a se naste si in primii ani de viata sunt cele care stau la baza personalitatii adolescentului de mai tarziu. 

Cursuri Montessori pentru dezvoltarea bebelusilor

Din primele saptamani de viata, bebelusii pot participa la diferite cursuri care ajuta la dezvoltarea nou nascutului, la stimularea memoriei si a creativitatatii si la cresterea coeficientului de inteligenta. Este bine sa iti duci si tu copilul la altfel de cursuri educative stil Montessori. Acestea sunt metodele cele mai eficiente care il ajuta sa se dezvolte armonios atat in plan mental cat si emotional.

Iata cateva metode care conribuie la evolutia copilului pe mai multe planuri:

  • Stimularea memoriei fotografice a bebelusilor – Cursurile de memorie fotografica, reprezinta o tehnica speciala de invatare rapida. Modalitatea de a invata informatii noi prin imagini este de fapt modul natural al creierului de a intelege si a percepe. Mintea non-constienta reprezinta un depozit de informatii sub forma de imagini si sunete.
    Aceste cursuri ii ajuta sa isi dezvolte spiritul imaginatiei si muschii oculari, pentru ca cei mici sunt mereu cu ochisorii in miscare, cautand sa inteleaga ceea ce se petrece in jur. Foloseste acasa diverse jucarii dezvoltare bebelusi pentru a stimula memoria fotografica a celui mic.
  • Cursuri de miscare interactiva – Cursurile de miscare interactiva invata bebelusii cum sa traga mai mult aer in plamani si le dezvolta capacitatea de invatare. Acestea ii ajuta sa asimileze mult mai usor informatiile si sa invete rapid limbi straine.
  • Miscarea pe un fond muzical – Miscarea pe un fond muzical ii ajuta sa isi formeze mai bine abilitatea de a pastra un anumit ritm in timp ce se misca, fiind o metoda recomandata in cresterea bebelusului. Totodata, este o metoda minunata pentru a stimula dezvoltarea psihomotorie a copilului.

Cresterea bebelusului de la 0 la 3 ani – rolul imaginilor

Expertii considera ca ceea ce vor invata copiii in primele 1000 de zile ii va ajuta sa gandeasca mai bine pe parcurs, pentru ca au mintea deja antrenata, contribuind esential la dezvoltare cognitiva bebelusi. Cresterea bebelusului de la 0 la 3 ani necesita atentie si implicare din partea parintilor, aceasta fiind o perioada care ar trebui fructificata la maximum.

Folosirea cartonaselor cu imagini influenteaza gandirea si ofera copiilor o serie de cunostinte. Aceasta tehnica ii face sa gandeasca mult mai repede, facand o conexiune rapida intre imagine si cuvant.

Cand bebelusul primeste un volum mai mare de informatii prin imagini este activata memoria din partea dreapta a creierului, in timp ce cuvintele sunt percepute de partea stanga a creierului. 

Atunci cand cel mic priveste diverse imagini ilustrate si cuvinte scrise pe cartonase se realizeaza o conexiune intre ambele parti ale creierului. 

Daca micutul este antrenat de timpuriu sa recunoasca rapid cat mai multe cartonase, va avea acces la o serie mult mai larga de informatii intr-un timp scurt.

Inscrie-l la un curs de educatie timpurie accesand site-ul online Centrulpi.wordpress.com.

Aceasta tehnica ii mareste capacitatea de concentrare si de invatare. Aplica si tu metodele Montessori pentru a vedea ce minte sclipitoare poate avea copilul tau daca este supus acestor tehnici stimulatoare. 

Dezvoltare cognitiva la copii – rolul muzicii clasice

Ascultatul muzicii clasice gen Mozart, Brahms sau Bach ajuta la procesul de dezvoltare cognitiva la copii. Studiile arata ca, inca din perioada intrauterina, bebelusii se simt foarte bine atunci cand asculta muzica, ei fac diferite miscari ritmice si isi regleaza bataile inimii. 

Ascultarea muzicii clasice poate duce la cresterea coeficietului de inteligenta a bebelusilor, ii relaxeaza, le stimuleaza creativitatea si le dezvolta imaginatia.

Citeste mai multe despre acest concept pe site-ul Babyprecious.ro. 

Dezvoltarea cognitiva a bebelusului in perioada intrauterina- rolul unei atmosfere placute

Pentru a contribui la dezvoltarea cognitiva a bebelusului in perioada intrauterina, creeaza o atmosfera placuta pentru bebelusul care se dezvolta in burtica ta si bucurati-va impreuna de fiecare moment. In curand el, va veni pe aceasta lume si va veti aduce cu drag aminte de acele momente care au contribuit in mod decisiv la dezvoltarea lui. 

Aceasta metoda il ajuta sa se concentreze mult mai bine si sa invete multe lucruri fara prea mare efort. Ofera-i si copilului tau sansa de a se naste inteligent si sprijina-l in tot acest parcurs de invatare.

Vizioneaza acest videoclip pentru a vedea cat de bine dorm copiii cand asculta muzica clasica precum cea de aici.

Dezvoltarea bebelusului in burtica

Este foarte important sa stimulezi inteligenta bebelusului inca din perioada intrauterina si sa continui acest proces de invatare imediat dupa nastere, pentru ca in perioada 0-2 ani creierul ajunge sa isi tripleze dimensiunea. 

Acest lucru inseamna ca nou nascutul poate asimila cu usurinta un bagaj vast de cunostinte. Mintea copilului absoarbe ca un burete informatiile care ii sunt expuse de aceea trebuie sa acorzi atentie maxima modului in care acestea sunt transmise pentru a fi intelese corect. Ceea ce vei face acum contribuie la dezvoltarea bebelusului in burtica si va avea un rol important in dezvoltarea copilului in primul an de viata.

Mai multe informatii despre dezvoltarea copiilor poti afla pe site-ul urmator.

Dezvoltarea bebelusului in burtica si viitorul adult

Nivelul de dezvoltare a bebelusului in burtica influenteaza in mod decisiv inteligenta adultului in devenire. Este demonstrat faptul ca educatia timpurie, a bebelusului din burtica sustine gradul de inteligenta al copilului la care ajunge in primii ani de viata. Experientele traite de cel mic, inainte si dupa nastere reprezinta factorii esentiali care influenteaza dezvoltarea acestuia. 

Avand in vedere ca profilul psihologic al copilului se contureaza inca de cand acesta se afla in burtica, ai toate motivele pentru care sa recurgi la toate aceste tehnici. In perioada intrauterina se dezvolta abilitatile cognitive, emotiile, interesele si temperamentul astfel ca educatia timpurie joaca un rol extrem de important. 

Dezvoltare neurologica bebelusi – ce poate face mamica

In calitate de viitoare mamica, este necesar sa faci tot ceea ce este mai bun pentru copilul tau. Tine cont de indrumarea specialistilor pentru o buna dezvoltare neurologica bebelusi, pentru ca aceasta te ajuta sa stimulezi dezvoltarea IQ-ului la bebelusul tau. Daca cel mic are parte de o crestere armonioasa atat in plan mental cat si emotional, inseamna ca acesta va fi cu siguranta un copil inteligent si fericit.

Inlatura stresul, fii cat mai relaxata si bucura-te din plin de aceasta perioada in care cel mic se dezvolta in burtica ta. Daca tu esti fericita si cel mic este fericit. Citeste, canta si zambeste. 

Cel mic va veni in curand pe lume si ti-a pregatit o multime de surprize. Pe langa faptul ca o sa fi extrem de bucuroasa cand o sa-i vezi ochisorii, o sa fi foarte incantata sa observi ca are o capacitate foarte mare de asimilare a informatiilor la care este expus.

Ajuta-ti copilul sa invete cu usurinta prin joaca pentru ca doar asa va putea percepe tot acest parcurs de invatare ca pe o joaca. Expertii au demonstrat faptul ca primii ani de viata sunt destinati unui proces continuu de invatare, pentru ca cei mici au acces la tot felul de informatii si incep sa cunoasca lumea din jurul lor.

Inscrie-ti si tu copilul la o gradinita unde se pune accent pe acest concept accesand site-ul https://www.gradinitebucuresti.ro/index.php?c=30&s=1&i=130#gradinite

Dezvoltare bebelusi – inteligenta si educatie

Bebelusii pot fi inteligenti inca de la nastere iar inteligenta lor se dezvolta apoi prin metodele de educatie timpurie. Ereditatea si educatia isi pun amprenta in mod decisiv in procesul de dezvoltare bebelusi si pe tot parcursul dezvoltarii acestuia. Bucura-te de fiecare moment petrecut alaturi de copilasul tau, zambeste-i, lasa-te inspirata si ajuta-l sa devina inteligent. 

Nu rata oportunitate de a te implica activ in dezvoltarea si evolutia bebelusului tau, pentru ca acesta isi poate forma de timpuriu si cu mare usurinta deprinderi si abilitati noi si poate invata foarte multe notiuni prin joaca. 

Din cauza faputului ca este posibil ca cel mic sa nu atinga maximul potentialului sau de inteligenta daca nu incepi sa lucrezi cu el cat mai devreme, este important sa iti supui bebelusul unui program intens de educatie timpurie. Profita de aceste perioade ideale de invatare, cand copilul trebuie sa fie expus la cat mai multe notiuni. Este momentul in care copilul asimileaza cunostintele cu o mare repeziciune. 

 Cresterea si dezvoltarea copilului din punct de vedere cognitiv

Studiile arata ca inteligenta stimulata inca de timpuriu se reflecta intr-un procent de 80% din succesul profesional, pe care cel mic il va avea in viata de adult. Un copil cu o inteligenta mentala si emotionala dezvoltata va fi un adult echilibrat cu un sistem de valori bine pus la punct. 

Astfel, cresterea si dezvoltarea copilului incepe inca din primele zile de viata, cand  acesta percepe lumea din jur in plan senzorial. De aceea trebuie sa supui copilul la cat mai multe imagini, sa-i vorbesti cat de des si sa-l lasi sa asculte ritmul muzicii clasice. 

Toate acestea se reflecta mai tarziu in personalitatea lui. Inconjoara-ti copilul cu multa iubire si afectiune, strange-l in brate si zambeste-i cat mai des. Daca ii expui un anumit model acesta va fi tentat sa il copieze, de aceea este esential sa ii oferi copilului tau posibilitatea de explorare.

Vei creste un copil inteligent din punct de vedere emotional, daca ii zambesti, il ajuti sa-si exteriorizeze emotiile, iti exprimi admiratia pentru el si ii oferi empatie atunci cand cel mic are vreo suparare. 

Ia in considerare toate metodele de educatie timpurie pentru ca acestea reprezinta elementul cheie in pregatirea copiilor de a raspunde provocarii vietii de adult. Daca cel mic incepe de foarte devreme sa isi dezvolte inteligenta prin intermediul metodelor educative stil Montessori are sanse mari sa devina un adolescent care se bucura de cat mai multe succese. 

Citeste mai multe despre imunitatea la copii sau despre diversificarea la sase luni.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.